V našem oboru chybělo místo, kde by se scházeli lidé. Nemyslím teď manažery, nebo majitele. Ale lidé, o kterých všichni hoteliéři mluví, lidé, bez kterých to nejde, lidé, na kterých záleží a kteří se těžko shánějí. Lidé, kterých když je dostatek, bývají často přehlíženi.

 

V pohostinství pracuji od devadesátých let a poslední čtyři roky jako mentor pomáhám hoteliérům rozhýbat a zefektivnit jejich podniky, zavádět nové nástroje a hlavně, pomáhám jim naučit se je maximálně využívat. Sdílím s nimi metody, nové postupy a aktuální zkušenosti ze všech koutů světa. Denně řeším všední i strategické záležitosti a jejich specifické obdoby. Po celé zemi a uklidňující je, že jsou si velmi podobné. Ukazuje se, že dobrou restauraci dělá šéf, atmosféru její usměvavá a pečlivá obsluha, ten nejlepší hotel od průměru odlišuje pozorná a úslužná recepce, příkladný pořádek a čistotu reprezentuje pokojská, nezapomenutelnou masáž dostanete od skvělého terapeuta a ty nejkrásnější a nejlepší dezerty umí jen výtečný cukrář. Pro takové výkony ale potřebují lidé několik podmínek. Já jsem se rozhodl, že udělám všechno proto, aby dvě z nich pomohl zlepšit. Abych tím co dělám, přinášel zlepšení našeho oboru do každého kouta země, do každého hotelu, kavárny, hospůdky ve městě, na horách nebo v lázních.

 

První podmínkou jsou zkušenosti a znalosti, které každý z nás potřebujeme doplňovat, aktualizovat. Lidé většinou dělají práci jak nejlépe dokážou. Často to ale není tak, jak je to nejlépe možné. Ten rozdíl mezi tím jsem se rozhodl vyplnit. Proto v iMagazínu budou denně přibývat užitečné, stručné a zábavné články pro recepční, servírky, číšníky, kuchaře, pokojské, terapeuty, barmany, hoteliéry a hospodské. Protože jsem ve styku se stovkami lidí, moc dobře vím, co je zajímá a co jim pomáhá.

 

Duhou podmínkou je odměna, která odpovídá výkonu. Tu chci zlepšit tím, že umožním oslovit ty nejlepší z nás novými příležitostmi a pomohu tak hoteliérům, restauratérům a cateringovým společnostem najít nové zaměstnance a zaměstnancům zase umožním vybírat si podle jejich schopností a požadavků na těch místech, kde si jejich práce váží.

 

Mou misí je kultivace oboru, do kterého jsem se zamiloval v patnácti letech, který jsem vystudoval navzdory okolnostem, ve kterém jsem zažil vzestupy i pády. Vybírejte si, čtěte, inspirujte se a radujte se z nových znalostí a příležitostí. Váš MP

Milan Pavelka, Zakladatel iHotelMax, Zakladatel iHotelMax
http://hotelmax.cz